نقد و بررسی بازی, بررسی

نقد و بررسی بازی Uncharted 4

Uncharted 4 Review

نقاط مشترک زیادی بین دنیای هالیوود و بازیها یافت می‌شود. گاهی این نقاط اشتراک به قدری زیاد می‌شوند که از داستان بازی‌ها فیلم، و از داستان فیلم‌ها بازی ساخته می‌شود. داستانهایی مانند جنگ ستارگان و DOOM مثالهای بسیار خوبی برای این موضوع هستند. یکی از دسته‌بندی‌های مشترک در بین این دو دنیا، داستان افرادیست که در پی گنج به دنبال ماجراجویی می‌روند. داستانهایی مانند Tomb Raider یا Indiana Jones در این دسته‌بندی به خوبی جای می‌گیرند. اما یکی از داستان‌هایی که شاید در این دسته‌بندی به آن کم لطفی شد، داستان Nathan Drake شخصیت محبوب طرفداران Playstaion باشد. Uncharted عنوان سری بازی‌هایی است که شرکت Naughty Dog در کنسول نسل قبل سونی به طرفداران معرفی کرد و در بازه‌ی زمانی بسیار کمی شخصیت اصلی آن به یکی از چهره‌های شاخص تبدیل شد. امروز که شایعه ساختن فیلم آن در فضای مجازی پیچیده، بر آن شدیم تا به نقد و بررسی Uncharted 4 A Thief’s End در گیم پاس بپردازیم.

داستان

 

داستان این بازی همانگونه که از نامش پیداست ادامه سه نسخه قبل است؛ اما نگران نباشید. همانند نسخه‌های دو و سه این ارتباط به هیچ‌وجه باعث نمی‌شود از داستان زیبای آن لذت نبرید. نکته‌ای که قبل از ادامه بررسی داستان جایز می‌دانیم بیان کنیم این است که اگر تجربه نسخه‌های یک تا سه را ندارید، به لطف شرکت Naughty Dog می‌توانید آنها را در قالب یک دیسک تهیه کرده و کاملا به داستان Nathan Drake و دوستانش تا قبل از این نسخه اشراف پیدا کنید.

رویه کلی داستان همانند نسخ قبل است. مسیر شما را به سمت یک ماجراجویی بی نظیر می‌برد. اما این بار یک تفاوت اساسی وجود دارد؛ Nathan Drake ماجراجو ازدواج کرده و به همسر خود قول داده از زندگی خطرناک قبلی فاصله بگیرد. این بار دست تقدیر، اجباری را بر سر راه این ماجراجوی جوان قرار می‌دهد و او را به سمت یک مسیر ناهموار سوق می‌دهد.

رویه کلی داستان مانند قبل خطی و پر از اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی است. این داستان خطی شما را درگیر اکشن زیادی خواهد کرد و در کل، اگر ذره‌ای به موضوع جستجوی جنگ علاقه داشته باشید، از داستان Uncharted 4 لذت زیادی خواهید برد.

گیم پلی

گیم پلی بازی Uncharted 4

با اینکه داستان Uncharted 4 سیستمی خطی دارد، اما گیم پلی آن باعث می‌شود بتوانید با چند رویکرد این رویه خطی را پیش ببرید. در کل گیم پلی دو وجه اصلی دارد. در بخشهایی از بازی (مخصوصا اوایل آن) تعامل بازیکن با بازی به فشردن کلید‌های خاص در مواقع مشخص خلاصه می‌شود. وقتی این بخش را کنار بگذاریم، سیستم بازی به شما اجازه می‌دهد با توجه به روحیات خود داستان را پیش ببرید. شاید فردی صبور هستید که می‌توانید در خفا کار خود را پیش ببرید، یا شاید دوست دارید همانند بازی‌های اکشن جنگی با تمام قوا به دشمنان حمله کنید. در هر دو صورت Naughty Dog امکان لذت از بازی را برای شما فراهم کرده است. نکته‌ی تقریبا خاص این بازی که بین این دو رویکرد مشترک است، معماهای در مسیر است و شما به عنوان یک جوینده‌ حرفه‌ای گنج، مجبور خواهید بود برای پیش روی یکسری معما را حل کنید.

سیستم مبارزه Uncharted 4 بدور از هرگونه پیچیدگیست. یکسری سلاح در طی مسیر در اختیار شما قرار خواهند گرفت و استفاده از آنها بسیار ساده خواهد بود. در کل سه نوع سلاح گرم در این بازی بافت می‌شود. اسلحه دستی مانند کلت یا برتا، سلاح جنگی مانند کلاشینکف یا آرپیجی، و سلاح انفجاری مانند نارنجک یا دینامیت. اینکه چگونه از این سلاح‌ها بهره ببرید تماما به سلیقه و تشخیص شما بستگی دارد. تنها نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید میزان تیر ذخیره شده است. چراکه با وجود وفور منابع نظامی، گاها ممکن است تیری در خشاب نداشته باشید.

علاوه بر سلاح‌های گرم، گاها دستان Nathan Drake به کمک او می‌آیند. رویه بازی برخی از اوقات شما را مجبور می‌کند با مشت زدن دشمنان را از پای دربیاورید. یکی از بخش‌های لذت بخش این وجه، پرش از ارتفاع و بیهوش کردن دشمنان با مشت می‌باشد.

یکی دیگر از وجوه شایان توجه در گیم پلی Uncharted 4 سیستم رفت و آمد می‌باشد. در این بازی ماشین سواری، موتور سواری، قایق سواری و حتی غواصی را نیز تجربه می‌کنید. زمانی هم که سوار بر وسیله نقلیه نیستید تجربه‌ی کوهنوردی باعث می‌شود یک مسیر طولانی را با لذت پیش بروید.

موزیک

براستی می‌توان گفت که Henry Jackman، موزیسین خوش سلیقه Uncharted 4 یکی از بهترین کارهای خود را در زمینه بازی ارائه داده است. او در کارنامه خود ساخت موسیقی فیلم‌ها و بازی‌های معروفی را دارد. قصد نداریم در این مقاله رزومه این موزیسین معروف را مرور کنیم و تنها به رسم همیشگی گیم پاس، یکی از موزیک‌های زیبای Uncharted 4 را برایتان قرار می‌دهیم. در کل می‌توان گفت این بازی موسیقی قابل قبول و لذت بخشی دارد که مانند دیگر بازی‌های Naughty Dog حس لذت بردن از بازی را تا حد زیادی بالا می‌برد.

صداگذاری و بازیگری صدا

در این بخش نمی‌توان حرف زیادی است. اگر بگوییم محصولات Naughty Dog در این زمینه رتبه اول را دارد بی راه نگفته‌ایم. روان بودن مکالمات در توجه بیش از حد به جزئیات از مشخصه‌های بازیگران صدای Uncharted 4 است. تک تک افراد نقش‌دار این بازی، بهترین کار خود را ارائه کرده‌اند و امکان هرگونه انتقادی از این قسمت را گرفته‌اند.

 

گرافیک

نقد و بررسی بازی Uncharted 4 بخش گرافیک

تجربه بازی‌های کنسول گاها اثبات کرده‌اند که قدرت PS4 تنها زمانی نمایان می‌شود که برخی بازی‌های اختصاصی آن را تجربه کنید. باز‌هایی مثل God Of War 4 یا Uncharted 4. بازی Uncharted 4 مشتکل از پیکسل پیکسل زیبایی و توجه به جزئیات است. قدرت گرافیکی این بازی به حدی بالاست که می‌توانید خانواده را کنار خود نشانده تا در کنار شما از رویه فیلم گونه آن لذت ببرند.

از طراحی‌ محیطی تا ریز جزئیات صورت تماما موجبات لذتی را فراهم می‌کنند که فقط با خریداری این بازی و پیشروی در آن قابل لمس خواهد بود. اما در عکس زیر می‌توانید بخش بسیار کوچکی از قدرت این بازی در زمینه گرافیک را ببینید.

2 دیدگاه در “نقد و بررسی بازی Uncharted 4

  1. Hosein گفت:

    اتمام سریع داستان جزء معایب نیست😑😑😑😑

    1. امین شریف پور گفت:

      با توجه به پتانسیل بالای بازی در زمینه روایت قصه این حجم از داستان برای بازی ای به بزرگی Uncharted عیب به حساب میاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *