بررسی بازی Assassins Creed Odyssey

سری بازیهای Assassins Creed مسیر طولانی و پرفراز و نشیبی را در صنعت بازی داشتهاند، Assassins Creed Odyssey بیست و یکمین نسخه از این سری است که شاید یک بازی شبیه به نسخههای اولیه سری نباشد اما یک اکشن-نقش آفرینی بسیار خوب و جاه طلبانه است. در ادامه با بررسی بازی Assassins Creed Odyssey همراه گیمپاس باشید.
قریب به دوازده سال از عرضه نخستین بازی از سری Assassins Creed میگذرد. یوبی سافت در هر نسخه ما را به یک سمت و سو از تاریخ جهان برده و داستان فرقه اساسینها را در آن روایت کرده است. مسیری که از سوریه شروع شد، در ایتالیا و دوران رنسانس ادامه پیدا کرد و در همین جریان ما را با انقلاب آمریکا، دزدان دریایی، انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب صنعتی در لندن ویکتوریایی همراه کرد. این بار اما نوبت به یونان باستان رسیده تا داستان در این ستینگ جریان یابد. یوبی سافت سالیان سال است که تمرکز بر روی انتشار سالیانه این سری دارد اما نسخه قبلی بازی یعنی Assassins Creed Originsبا یک سال فاصله انتشار یافت و همین مکث یک ساله باعث شد تا تیم سازنده بتوانند کلیشهها و مشکلات همیشگی سری را پیدا کنند و به فکر رفع آنها باشند. در دو نسخه اخیر (به خصوص (Assassins Creed: Odyssey تغییرات بسیاری نسبت به آثار اولیه مجموعه وجود دارد. برای اولین بار در تاریخ مجموعه شاهد Assassins Creed در ژانر اکشن-نقش آفرینی هستیم. درست است که این انتخاب باعث شده تا بازی از ریشههایش فاصله بگیرد اما شروع جدیدی برای سری محسوب میشود.
داستانی از اسپارتانها و آتنیها
داستان در Assassins Creed Odyssey همان طور که گفته شد در یونان و قبل از نسخه پیشین بازی جریان دارد. بازی در 431 سال قبل از میلاد مسیح اتفاق میافتد. این دوره همزمان است با نبرد تاریخی پلوپونزوس و بازی نیز در یکی از نبردهای بین ایرانیان و یونیان شروع میشود. بازی شما را مختار میسازد که بین دو شخصیت قابل انتخاب یعنی الکسیوس (Alexios) و کاساندرا (Kassandra) یکی را انتخاب کنید. این اتفاق، یعنی انتخاب کاراکتر در چند نسخه قبل تر در Assassins Creed: Syndicate وجود داشت اما در آن جا میتوانستید در هر لحظه شخصیت خود را به دیگری عوض کنید ولی در Assassins Creed: Odyssey این قضیه متفاوت است زیرا پس از انتخاب شخصیت مورد نظرتان بین الکساندرا و الکسیوس، تصمیمتان غیر قابل برگشت خواهد بود. انتخاب هر یک از آنها باعث میشود تا شاهد دو پلی ترو مختلف باشید که هر یک از آنها قابلیت های متفاوتی دارند. اما هر کدام از کاراکترها تیپ رفتاری و شخصیتی خاص خود را دارند که سبب شده تا نوع تعامل با NPCها هم با یکدیگر تمایز داشته باشد.
در این نسخه نیز شاهد روایت بازی در زمان حال نیز هستیم که در آن جا کنترل شخصیتی به نام لیلا حسن (Layla Hassan) را خواهید داشت که قبلتر در Assassins Creed Origins با آن آشنا شده بودیم. متاسفانه بخش زمان حال بازی از روایت بسیار ضعیف و دست و پا شکستهای رنج میبرد اما جای شکرش باقیست که تیم یوبی سافت در این چند ساله متوجه این امر شده و سعی شده تا وقت زیادی از زمان بازی، صرف این بخش نشود ولی باید همچنان حسرت این را بخوریم تا زمانی برسد که مانند نسخههای اولیه سری، شخصیتی نظیر دزموند مایلز (Desmond Miles)را در Assassins Creedها شاهد باشیم.
جدای از این مسائل بدون شک یکی از مهمترین تغییراتی که در بازی ایجاد شده، انتخاب دیالوگها و تصمیمهاست.
در بازی هزاران دیالوگ برای انتخاب وجود دارد که انتخاب خیلی از آنها در سرنوشت کاراکترها و روند قصه بازی تاثیر میگذارد. درست است که Assassins Creed: Odyssey در قیاس با دیگر بازیهای نقش آفرینی نظیر The Witcher 3: Wild Hunt یا Skyrim ضعیفتر جلوه میکند اما در حالت کلی میتواند یک تجربه بسیار خوب برای طرفداران بازیهای اکشن-نقش آفرینی و سری Assassins Creed رقم بزند.
در بررسی بازی Assassins Creed Odyssey متوجه شدیم که داستان بازی شاید در شروع و ساعات اولیه جذاب نباشد اما هر چه قدر که جلوتر میرود روند قصه و شخصیت پردازیها بهتر شده و میتواند کاری کند که مخاطب را از ابتدا تا انتهای ادیسه، پای بازی نگه دارد. این نکته نیز حائز اهمیت است که وجود انتخابهای متعدد باعث میشود تا مسیر و روند داستان برای هر شخص متفاوت باشد. برای پایان رساندن داستان بازی، چیزی حدود هشتاد ساعت وقت نیاز است که حتی این زمان برای به پایان رساندن مراحل فرعی به صد و بیست تا چهل ساعت افزایش مییابد. همین نکته نشان میدهد که Assassins Creed: Odyssey چه قدر محتوا برای عرضه به مخاطبش دارد و میتواند او را ساعتها سرگرم خودش کند.
گیمپلی، نبرد بین مدرنیته و سنت
با بررسی بازی Assassins Creed Odyssey درمیابیم که بازی در زمینه گیم پلی شباهت بسیاری به نسخه قبلی این سری دارد. مراحل بازی تنوع نسبتا خوبی دارند اما به این معنا نیست که در طول بازی با مراحل تکراری مواجه نشوید اما تعداد مراحل تکراری بسیار کمتر از قبل شده و به نحوی نیست که همیشه با تکرار مکررات مواجه شوید.
[tie_index]مبارزات[/tie_index]
مبارزات
بخش مبارزات به دلیل لول بندی کاراکترها جذابتر و همچنین چالش برانگیزتر شده است. برای مثال اگر شما در لول بیست باشید، مبارزه با دشمنان لول سی امری دشوار و تقریبا غیر ممکن است. در مبارزات راههای زیادی برای نابودی دشمنان دارید. استفاده از تیر و کمان، نیزه، شمشیر و.. و استفاده از هر کدام روند متفاوتی از مبارزه با دشمنان را در بر میگیرد.
[tie_index]سبک بازی[/tie_index]
سبک بازی
تغییر سبک بازی از اکشن-ادونچر به اکشن- نقش آفرینی باعث شده تا لول آپ کردن و درخت مهارتهای بازی نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کند. به همین ترتیب درخت مهارت بازی شامل سه بخش میشود:Hunter، Warrior و Assassin که به ترتیب مهارتهای کمان داری، مبارزه و مخفی کاری شخصیت شما در بازی را ارتقاء میدهد. با انجام مراحل، کشتن دشمنان، کشف مناطق دست نیافته و… باعث میشود تا XP به دست آورید. برای لول آپ کردن نیاز به جمع آوری XP دارید. بعد از هر بار لول آپ شدن یک Skill Point دریافت میکنید که با استفاده از آن میتوانید بخش های مختلفی از درخت مهارت را آزاد کنید و به شخصیت خود قدرتهای جدیدی ببخشید.
[tie_index]دوربین بازی[/tie_index]
دوربین بازی
یکی از نکات منفی که قطعا شما را در هنگام تجربه Assassins Creed Odyssey آزار خواهد داد، دوربین بازی است. دوربین در هنگام راه رفتن و اسب سواری مشکل خاصی ندارد اما در هنگام مبارزات کاملا بی منطق جلوه میکند. بسیار پیش میآید که وقتی در حال مبارزه با یک دشمن هستید و آسیب بسیاری نیز به او وارد کردهاید، دوربین کاملا میچرخد و شما را به مبارزه با دشمن دیگری دعوت میکند! این امر به خصوص زمانی که در حال مبارزه با تعدادی زیادی از دشمنان هستید، کاملا آزار دهنده است.
[tie_index]هوش مصنوعی[/tie_index]
هوش مصنوعی
هوش مصنوعی دشمنان هم در حد متوسطی قرار دارد ولی گاها پیش میآید که از کنار آنها عبور کنید و شاهد این باشید که هیچ واکنشی به حضور شما ندهند! هوش مصنوعی دشمنان در مبارزات اما کمی بهتر است و چینش های خاصی برای حمله به شما میگیرند که مبارزه را چالش برانگیزتر میکند. البته نکتهای که شاید به مذاق بسیاری از افراد (خصوصا طرفداران قدیمی سری) خوش نیاید، این است که حس اساسین بودن در بازی بسیار کمتر شده و سازندگان تلاششان بر این بوده که شما را بیشتر در نقش یک اسپارتان قرار دهند تا یک اساسین. برای مثال با توجه به زمان وقوع داستان بازی، اسلحه معروف و محبوب سری یعنی همان Hidden Blade نیز در بازی وجود ندارد. اسلحهای که در طول مخفی کاری بسیار کارآمد بود و باید به جای آن از یک خنجر استفاده کنید.
بخش مخفی کاری پیشرفت چندانی نسبت به گذشته نداشته و مثل سابق باید یک جا پنهان شوید و با زدن سوت یا پرت کردن اجسام و ایجاد سر و صدا حواس آنها را به خود جمع کنید و هنگامی که سعی دارند به شما نزدیک شوند، با فشار دادن یک دکمه کار آنها را یک سره سازید. یکی از قابلیتهای بسیار خوبی که از Assassins Creed Origins به این قسمت ارث رسیده است وجود عقابی است که همیشه همراه شماست. با استفاده از آن میتوانید دشمنان، مناطق و افراد، ذخایر جنگی دشمن و… به سادگی شناسایی کنید. با ادامه بررسی بازی Assassins Creed Odyssey همراه ما باشید.
[tie_index]محیط بازی[/tie_index]
محیط بازی
از لحاظ وسعت محیط با بزرگترین Assassins Creed تاریخ رو به رو هستیم. جزایر،شهرها و روستاهای بسیار زیادی در بازی وجود دارد که برای گشت و گذار در آنها نیاز به ساعتها وقت خواهید داشت. البته که گشت و گذار در دنیای Open World بازی چندان کار راحتی نیست زیرا مناطق بازی توسط دشمنان احاطه شدهاند و اگر به منطقهای بروید که لول مورد نیازش از لول شما بالاتر باشد، به احتمال زیاد در مواجه با دشمنان و حیوانات آن منطقه به مشکل بربخورید!
مناطق آبی و دریاهای بازی نیز حس و حال خاص خود را دارند و بعد از انجام چند ماموریت و به اتمام رساندن ماموریتهای اولیه، یک کشتی در اختیار شما قرار میگیرد که شما فرمانده آن کشتی هستید و کنترل آن در اختیار شماست. اما وجود کشتی صرفا جهت حمل و نقل نیست و در جریان بازی مبارزات بسیاری میان کشتیهای دیگر شکل میگیرد که جذابیت و هیجان بسیار بالایی دارند. در مبارزات بین کشتیها میتوانید از تیر و کمان و نیزه برای ضربه زدن به دشمنان استفاده کنید و هنگامی که کشتی حریف نزدیک به نابودی است میتوانید وارد کشتی آنها شوید و خدمه و سربازان را به تنهایی نابود سازید. این بخش از گیم پلی قطعا شما را یاد نسخه Assassins Creed: Black Flag و نبردهای دریایی آن خواهد انداخت. در مراحل و طول بازی به افراد و دشمنانی بر خواهید خورد که میتوانند در کشتی مثمر ثمر باشند، شما میتوانید آنها را به خدمت خود در آورید تا قدرتهای ناوگانتان افزایش بیابد. با جمع آوری چوب، الماس، سنگ و… میتوانید قدرتهای کشتی خود را افزایش دهید تا در هنگام مبارزه، کار راحتتری نسبت به گذشته داشته باشید.
حیات وحش بازی نیز به شکل بسیار جذابی طراحی شده و در آن شاهد حیواناتی نظیر گوزن، آهو، مار و حتی کوسه هستیم که میتوان آنها را شکار کرد و آیتمهای مختلفی ازآن به دست آورد. البته نباید انتظار سیستم شکاری مشابه دیگر آثار Open World نظیر Red Dead Redemption را داشته باشید اما سیستم شکار آن گاهی برای به دست آوردن برخی از آیتمها بسیار کارآمد است.
از دیگر تغیرات مثبت Assassins Creed Odyssey میتوان به مبارزات کانکوئست اشاره کرد. کانکوئستها نبردهای عظیمی هستند که بین آتنیها و اسپارتها شکل میگیرد و برای انجام دادن این مبارزه باید فرماندهان، مهمات و آذوغههای دشمن را نابود سازید. با انجام این کارها قدرت دشمن در منطقه تضعیف میشود و امکان مبارزه با آنها فراهم میشود. البته که هیچ اجباری وجود ندارد که در در مبارزه طرف آتنیها باشید یا اسپارتها و از این نظر همه چیز به انتخاب شما بستگی دارد.
بخش پلتفرمینگ بازی بخشی است که بسیار ساده طراحی شده و دیگر مانند قسمت های اول تا سوم بازی شاهد به چالش کشیده شدن بازیکن نیستیم. برای بالا رفتن از بلندترین ساختمانها نیز تنها کافیست که یک دکمه و یک جهت را نگه دارید تا در عرض چند ثانیه به بالاترین بخش آن برسید.(این هم یکی دیگر از همان نکاتی است که باعث شده، حس و حال اساسین بودن در این نسخه بسیار کم بشود.) در بازی حتی المان دویدن نیز دیگر وجود ندارد و بسته به این که آنالوگ کنترلر را تا چه اندازه به یک سمت بگیرید، سرعت شخصیت با همان اندازه تغییر مییابد. در واقع تمام تلاش سازندگان بر این بوده که مخاطبین جدید سری نحوه تعامل راحتتری با جهان بازی داشته باشند اما همان طور که بالاتر نیز گفته شد این امر سبب شده که حس و حال اساسین بودن در بازی شدیدا کاهش یابد.
به طور خلاصه گیم پلی بازی تغییرات خوبی داشته و این امر به نحوی است تا کسانی که قرار است اولین بار یک نسخه از Assassins Creed را تجربه کنند جذابیت بسیاری داشته باشد و نوید این را میدهد تا در نسخههای بعدی شاهد تکامل پتانسیلهای موجود در سری باشیم.
نمای چشم برانگیز یونان
موتور گرافیکی
Assassins Creed Odyssey با موتور گرافیکی AnvilNext 2.0 ساخته شده که عملکرد بسیار خیره کنندهای از خود نشان میدهد. وظیفه توسعه این نسخه را شعبهی کبک یوبی سافت در کانادا به عهده داشته که سابقا در کنار استدیو یوبی سافت مونترال، کارهای جانبی انجام میداد اما آنها به خوبی توانستهاند که بازی را از لحاظ ظاهری زنده جلوه بدهند. طراحی محیط با دقت بسیار بالایی انجام گرفته و از رنگ بندی تا سایه زنیها همگی در سطح بسیار خوبی قرار دارند. دورنماها مانند همیشه چشمنوازاند و لحظهای از دیدن آنها سیر نمیشوید. انیمیشنها و طراحی چهرهها نیز در سطح قابل قبولی قرار دارند و با توجه به تعداد بالای NPCها چهرهها از کیفیت خوبی بهره میبرند.
[tie_index]کیفیت بصری[/tie_index]
کیفیت بصری و باگ
در ادامه مبحث بررسی بازی Assassins Creed Odyssey با این نکته مواجه میشویم که کیفیت بصری بالای بازی سبب شده که در طول آن، باید شاهد زمانهای بارگذاری طولانی باشید که هم وقت بسیاری از مخاطب میگیرند و هم حوصله سربر هستند. یکی دیگر از مشکلاتی که سری Assassins Creed در طول این سالها با آن دست و پنجه نرم کرده، باگها هستند. در این نسخه بازی نیز همچنان شاهد تعدادی باگ هستیم اما در مقایسه با قسمتهای قبلی بسیار کمتر شدهاند ولی همچنان ممکن است در هنگامی که ماموریت دارید تا شخصی را به قتل برسانید، آن فرد به طور کل ناپدید شده و شما ناچار هستید تا بازی را دوباره از اول اجراء کنید. در آپدیتهای بازی نیز سعی شده تا تعداد کثیری از این باگها برطرف بشود اما بازی همچنان از این موضع رنج میبرد.
این نکته را نباید فراموش کنید که اگر یکی از دو کنسول Xbox One X یا Playstation 4 Pro را دارا هستید،Assassins Creed Odyssey میتواند تجربه بسیار خوبی را برای شما از لحاظ بصری رقم بزند. خصوصا که بازی دارای آب و هوای داینامیک است و تغییرات جوی و آب و هوایی به زیبایی کار شدهاند. بخش Photo Mod نیز در بازی گنجانده شده تا هر لحظه که احساس کردید در فضا و مکان زیبایی قرار دارید، با استفاده از آن تصاویر زیبایی خلق کنید.
در نتیجه میتوان گفت که Assassins Creed: Odyssey از لحاظ بصری تجربه خوبی را برای مخاطبش رقم میزند و گشت و گذار در یونان باستان را برای هر کسی جذاب میسازد.
فریاد و نجوای اسپارتان
بحث موسیقی و صداگذاری در سری Assassins Creed همیشه یکی از نکات قابل بحث و جذاب بوده، به خصوص این که در هر نسخه شاهد حضور موسیقی دانهای بزرگی بودهایم که هر کدام سعی کردهاند با توجه به بازه زمانی که بازی در آن جریان دارد، موسیقی مناسب با آن دوره تاریخی را بسازند. موسیقیها در Assassins Creed: Odyssey بسیار شنیدنی کار شدهاند و کاملا با حال و هوایی که در یونان باستان جریان دارد، هماهنگ هستند.
یکی از نکات جالب بازی این است که موسیقی با توجه به تغییر مناطق بازی تغییر میکند و حتی زمانی که داستان تم سرد و بی روحی به خود میگیرد، موسیقی نیز همان گونه عمل میکند و تغییر ریتم میدهد. جو هنسون و الکس اسمیت که به گروه موسیقی The Flight معروف هستند وظیفه ساخت موسیقیهای بازی را بر عهده داشتهاند و نتیجه کارشان بسیار قابل تحسین است. صداگذاری شخصیتها در نوع خود در حد خوبی قرار دارد و هر کاراکتر با یک نوع لحن و صدای خاص خود صحبت میکند. از صداگذاری اسلحهها تا صداگذاری اسب و کشتیها همگی در حد و کیفیت بسیار خوبی بهره میبرند و نقطه ضعفی در این بخش مشاهده نمیشود.
به طور کلی موسیقی و صداگذاری در بازی Assassins Creed Odyssey به گونهای ساخته و طراحی شده که هم با فضای یونان بازی مطابقت دارد و هم این قدرت را داراست که مخاطب را در هر لحظهای از بازی با خود همراه سازد.
امیدواریم نقد و بررسی بازی Assassins Creed Odyssey رضایت شما خوانندگان محترم را جلب کرده باشد، حالا شما به ما بگویید که آیا Assassins Creed را با شکل و شمایل جدید و تغیراتی که یافته دوست دارید، یا انتظار بازشگت به ریشههای سری را در قسمت بعدی میکشید؟ نظرات خود را با گیم پاس در میان بگذارید.
موافقم، حس اساسين بودن تو بازي خيلي كمرنگ شده اما از لحاظ كلي نسبت به سرياي پيش خيلي پيشرفت داشته
درسته. این پیشرفت به خصوص تو دو نسخه اخیر، کاملا چشم گیر بوده.
خسته نباشی، متن خیلی خوبی بود.
همونطور که گفتی، بازی برای طرفدارای جدید مجموعه خیلی جذاب تره تا طرفدارای قدیمی. اما با توجه به سخت تر شدن ساختن بازی و بیشتر شدن زمان تولید، استودیو های کمتری پیدا میشن که این ریسکو قبول کنن و قید درآمد های سالیانه رو بزنن.
اما بازم با این حال یوبیسافت وضعیت خیلی بهتری رو نسبت به شروع نسل هشت پیدا کرده.
خیلی ممنون از وقتی که گذاشتی و خوندی.
یوبیسافت سیاستهاش رو برای این سری تا حدودی تغییر داد و نتیجه اون تغییرات تو دو نسخه آخر مجموعه کاملا مشهوده.
به هر حال یوبیسافت به انتشار سالیانه عادت کرده ولی اگر بتونه هر سال نسخهای رو عرضه کنه که چیز جدیدی رو وارد سری کنه به نظرم بد نیست.
به هر حال باید منتظر تصمیمات یوبیسافت باشیم.