بررسیپلتفرم‌هاپلی استیشننقد و بررسی بازی

بررسی بازی God of War نسخه چهارم

بازگشت حماسی Kratos به عنوان بهترین پدر در قلمرو ۹ گانه افسانه‌های شمالی

بهترین اس اس دی
آموزش رایگان راه اندازی فروشگاه اینترنتی

برخی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما ساختاری هماهنگ و جذاب در ابعاد مختلف داستان پردازی و خلق لحظات خاص دارند. از جمله آنها می‌توان به The Shining, The Social Network و Jaws اشاره کرد که در تک تکشان قطعات مختلف داستانی به یکدیگر وصل می‌شوند و اثری ماندگار را خلق می‌نمایند. این موضوع در مورد God of war نیز صدق می‌کند. لحظات داستانی با موزیک بی نظیر لذتی چند برابر دارند و شما را به سوی یک گیم پلی بی‌مثال همراه با گذر از دنیایی زیبا و پازل‌هایی تکرار نشدنی به همراه درک بهتر از کاراکترها سوق می‌دهد. براستی می‌توان God Of War را اثری هنری نامید که در هر بخش از بازی شما را مدهوش گیم پلی و داستان می‌کند. به یومن انتخاب God of War به عنوان بهترین بازی سال ۲۰۱۸، در این مقاله به نقد و بررسی آن می‌پردازیم.

 

نسخه جدید بازی، خدایان یونان را به گذشته می‌سپارد و شما را به دست اسطوره‌های اسکاتلندی می‌دهد. همچنین در این نسخه تمام تمرکز دوربین بر روی Kratos است و تمام محوریت داستان بر روی او و پسر جوانش Atreus می‌چرخد. اما در طی داستان با نقش‌های پشتیبان بی‌مثالی آشنا می‌شوید که زیبایی دنیای پر زرق و برق در حال اکتشاف شما را چندین برابر می‌کنند.

بازی از همان لحظه شروع به لطف سادگی پلات، شما را درگیر خودش می‌کند. سفر Kratos و فرزندش Atreus از لحظه از دست دادن مادر خانواده آغاز می‌شود. فردی که Atreus رابطه بسیار نزدیکتری با او نسبت به پدرش دارد. این پدر و پسر تصمیم می‌گیرند بنا به آخرین وصیت مادر، خاکستر او را به بلندترین نقطه در بین ۹ قلمرو ببرند.

مسیر سفر در ابتدا ساده و سهل‌الوصول به نظر می‌رسد. اما از همان ابتدا حسی به ما می‌گوید این مسیر یک راه ساده یا بدون دردسر نخواهد بود. موانعی که از همان ابتدای سفر سر راه شما قرار می‌گیرند، خواه طبیعی خواه خداگون‌ها، این سفر را تبدیل به ۲۵ ساعت با ارزش از خطرهایی می‌کنند که در همان ساعات اولیه خود را به شما نشان می‌دهند.

اگر نسخه‌های قبلی خدای جنگ (که در بین آنها دو بازی PSP و یک بازی موبایل یافت می‌شود) را بازی کرده باشید، قطعاً مطلع هستید که Kratos در این نسخه‌ها شکست و پیروزی‌های زیادی را به همراه تعداد زیادی کشتار خدایان یونان باستان، پشت سر گذاشته است. با وجود اینکه این گذشته به شما می‌گوید Kratos چه شخصیتی دارد، اما در این نسخه با فرد خانواده دوستی رو به رو می‌شوید که ریشی کامل دارد و در دنیای اسطوره‌های اسکاتلندی زندگی می‌کند. اما او هنوز با این دنیا غریبه است و در جایی که چرخش تبر و له کردن سر دشمنان کاربردی ندارد، برای ترجمه و رمزگشایی موانع زبانی مجبور به اتکا به فرزندیست که حتی رابطه خوبی با او ندارد.

یکی از جذاب‌ترین وجوه داستانی این نسخه از خدای جنگ، تکامل رابطه بین پدر فرزند در طی داستان بازیست. در این داستان یک جوان بیگناه و یک مرد سن و سال دار غرق در خون را خواهید یافت که هر دو در غم از دست دادن یک زن به روش خودشان عزادار هستند. با وجود این که Kratos عاشق فرزندش است اما در ابتدا رابطه سردی دارند. ابتدای بازی این فکر به شما القا می‌شود که Kratos به خاطر جرات کم و ضعف در مبارزه فرزندش، او را پسر خطاب میکند. البته او به طرز بی‌رحمانه‌ای هرکس که امنیت فرزندش را تهدید کند به خاک خون می‌کشد و به نظر می‌آید این تنها راهیست که Kratos برای ابراز احساسات به فرزندش بلد است. تلاش Kratos برای تبدیل فرزندش به یک جنگاور در حالتی که تبدیل به فردی مثل خودش نشود، به طرز ویرانگری تماشاییست.

  سرانجام، PS4 قابلیت تغییر PSN ID را فراهم کرد

سیستم مبارزه جدید

برای کسانی که از نسخه اول این بازی با Kratos همراه بوده‌اند، سیستم مبارزه در ابتدا غریبه و سخت است. حتی افرادی که نسخه چهارم خدای جنگ اولین تجربه آنها بین نسخه‌های مختلف بازیست، نیازمند زمانی هستند که بتوانند بر سیستم مبارزه بازی تسلط پیدا کنند. اما این موضوع ذره‌ای از زیبایی این سیستم کم نمی‌کند. سلاح جدید Kratos (تبر Leviathan) در کنار قدرت و جذابیت بی‌مثال، ابزاری برای حل مسائل و از بین بردن موانع روبروست. این سلاح جدید که هدیه همسر Kratos به اوست، در طی مسیر بازی طوری تبدیل به عضوی دوست داشتی از اجزای بازی می‌شود که به سختی می‌توانید از ابزارهای دیگر برای مبارزه استفاده کنید. بله. ابزارهای دیگری نیز برای مبارزه وجود دارند. تبر Leviathan قابلیت پرتاب شدن به سمت دشمنان و بازگشت به دستان Kratos را داراست. اما زمانی که تبر در دستان او نیست با ترکیب زیبایی از مشت، لگد و ضربه با سپر محافظ بر دشمنان توسط Kratos مواجه می‌شوید. بخش مهم دیگری که در سیستم مبارزه این بازی تاثیر چشمگیری دارد، استفاده به موقع از سپر است که می‌تواند تا حد زیادی شما را در حفظ سلامت و شکست دشمنان یاری دهد. با وجود تمام این امکانات برای مبارزه، همیشه باید مد نظر داشته باشید که گاهی برای آسیب نخوردن تنها راه گریز لحظه‌ای از ضربات دشمنان است. همچنین در کنار امکانات بیشماری که در اختیار Kratos وجود دارد، کمان Atreus و تیرهایش می‌توانند نقش به سزایی در پیروزی شما داشته باشند. نقشهایی چون تغییر مسیر دشمنان از سمت Kratos به سوی Atreus یا حتی بی حس کردن آنها برای اعمال ضربات مهلک.

سیستم مبارزه God of War

موزیک

برای علاقه‌مندان به موسیقی، موزیک نسخه چهارم خدای جنگ شاهکاری به تمام معناست. از موزیک آرامش بخش منوی بازی که می‌تواند یک بعدازظهر آرامش بخش برای شما و معشوقه‌تان فراهم کند، تا موزیک هیجان انگیز صحنه‌های مبارزه که آدرنالین خون شما را چند برابر می‌کند. افرادی که اولین اعلان عمومی این بازی در نمایشگاه E3 را بخاطر دارند به خوبی معنای این موضوع را درک می‌کنند. در این اعلان Bear McCreary رهبر گروه موسیقی با اجرایی در حدود ۵ دقیقه قبل از نمایش بازی تماشاگران را مدهوش هنر بی‌مثال خود و گروهش می‌کند و در طی نمایش اولیه گیم پلی، با اجرای زنده حجت را بر همه به اتمام می‌رساند. به راستی می‌توان مدعی شد بخش عظیمی از قدرت و گیرایی بازی مدیون موزیک بی مثالش است. شما عزیزان می‌توانید موزیک اصلی بازی را در همین قسمت گوش دهید و همچنین ویدئوی فوق‌العاده معرفی و نمایش گیم پلی بازی در نمایشگاه E3 2016 را هم در انتهای همین مقاله از دست ندهید.

صدا پیشه‌ها

برای بسیاری از علاقه‌مندان به بازی، صدای کاراکترها بخش کلیدی از ابراز علاقه به یک بازی خاص است. بی شک تمام افرادی که تجربه بازی نسخه چهارم خدای جنگ را دارند، حداقل برای یکبار سعی کرده‌اند مثل Christopher Judge واژه Boy را تلفظ کنند. اما تمام آنها به خوبی می‌دانند این کار غیر ممکن است. جدا از صدای بی نظیر Christopher Judge، تک تک افرادی که وظیفه بازیگری را بر عهده داشته‌اند به زیباترین و هنرمندانه‌ترین وجه ممکن کار خود را به ثمر رسانده‌اند. از بیان احساسات در طی مکالمات تا فریادهای Kratos و Atreus هنگام مبارزه، همگی تجربه‌ای تکرار نشندی به مخاطب می‌دهد.

گرافیک

اگر از صاحبان PS4 بپرسید چرا به سراغ این کنسول رفته‌اند، بی شک اولین دلیل آنها بازی‌های اختصاصی این کنسول است. راهی که سونی از همان ابتدا و با اولین نسخه پلی استیشن شروع کرد و در نسخه چهارم این کنسول به اوج رسید. تک تک عنوان‌های اختصاصی PS4 از گرافیک بی‌مثالی بهره‌مند هستند. اوج زیبایی گرافیکی را می‌توان در بازی‌های اختصاصی معروفی چون Uncharted 4 و God of War مشاهده کرد. در نسخه چهارم خدای جنگ، جدا از طراحی بسیار خلاقانه شخصیت‌ها و عناصر، توجه بی‌نظیر به جزییات شما را مدهوش این بازی خواهد کرد. اوج قدرت گرافیکی این بازی زمانی قابل مشاهده است که بر روی PS4 Pro و یک نمایشگر بزرگ ۴K اجرا گردد و آن زمان دیگر حاضر به ترک کنسول خود نخواهید بود. تنها اشکالی که می‌توان از این بازی گرفت عدم اجرای بازی در ۶۰FPS با رزولوشن ۴k است. اما گیم پلی بی نظیر و توجه تکرار نشدنی به جزییات، باعث می‌شود این موضوع اصلا به چشم نیاید.

  آموزش اتصال دسته پلی استیشن 4 به آیفون

در پایان مقاله نقد و بررسی بازی God of War از شما عزیزان دعوت می‌کنیم که ویدئو معرفی این بازی فوق‌العاده را در نمایشگاه E3 سال ۲۰۱۶ ملاحظه کنید و نظرات، انتقادات و تجربیات خودتون از بازی God of War را برای گیم پاس و ما بقی خوانندگان در بخش دیدگاه پائین همین مطلب به اشتراک بگذارید.

۱۰

جمع بندی

درباره زیبایی و قدرت خدای جنگ هرقدر بنویسیم باز کم است. همین که این بازی به عنوان بهترین بازی سال ۲۰۱۸ برگزیده شد خود بیانگر تمام نکاتیست که ما از ابتدای این مقاله سعی در بیان آن داشتیم. بی شک شما نیز مثل من پس از اتمام این بازی به دنیای افرادی خواهید پیوست که از نو اقدام به اتمام God Of War خواهند کرد. چرا که به نظر من یک بار تمام کردن این بازی کم است.

داستان

۱۰

گیم پلی

۱۰

گرافیک

۹.۸

موزیک

۱۰

شخصیت پردازی

۱۰

بازیگری صدا

۱۰

مزایا

  • داستان پردازی بی نظیر
  • همکاری بسیار عالی بین دو شخصیت اصلی چه در پیش بردن داستان و چه در مبارزه
  • قدرت بالا در تنوع بخشی به سیستم مبارزه Kratos و Atreus
  • دنیای بزرگ بازی و توجه بی مثال به جزئیات این دنیا
  • موسیقی بی نظیر
  • استفاده از صدا پیشه‌های حرفه ای و همخوان با شخصیت ها
  • وفادار بودن به سیستم کنترلی نسخ قبلی بازی
  • ماموریت‌های جانبی جذاب و تسهیل کننده داستان اصلی
معایب

  • در کیفبت ۴K به جای ۶۰fps با ۳۰fps اجرا می‌شود
  • سیستم مبارزه و تسلط بر کنترل‌ها در ابتدای بازی کمی سخت است

۲

۰

۰

۰

۰

۵/۵ ( ۳ نظر )
کالکشن پائیز 98 بادی اسپینر
منبع
گیم پاس
برچسب‌ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن